oljylammitys oljypoltin huolto korjaus myynti kuopio

Öljylämmitys ja öljypoltinten huolto Kuopiossa

Putki & Säätö Oy suunnittelee ja toteuttaa öljylämmitysratkaisut kiinteistöihin. Teemme laitteistohuollot ja korjaukset vuosikymmenten kokemuksella Kuopiossa ja lähialueilla.

 

Öljylämmitys

Ammattilaisen säännöllisesti huoltama öljylämmitysjärjestelmä on toiminnaltaan luotettava, taloudellinen ja huoleton vaihtoehto.

Öljypoltinhuolto

Öljypoltin tulee huoltaa joko

  • 1-2 vuoden välein tai
  • 5 000 öljylitran kulutuksen jälkeen

Huoltoväli on 2 vuotta, jos kyseessä on öljynkiertolaite, jolloin säiliöstä otetaan vain tarvittava öljy. Puhdistetut laitteet takaavat puhtaan palamistuloksen, jolloin saman lämmön tuottamiseen menee vähemmän energiaa. Tämä taas tarkoittaa pienempiä lämmityskuluja.

Huoltotoimenpiteet kuuluvat myös kotitalousvähennyksen piiriin! Lisätietoa öjypoltinhuolloista ja kotitalousvähennyksistä teille antaa asiantuntijamme. Katso yhteystiedot sivun alalaidasta.

Öljykattilan uusiminen

Energiatehokkuutta ajatellen yli 25 vuotta vanha kattila on elinkaarensa lopussa ja se kannattaa uusia. Nykyaikainen öljykattila käyttää energiaa tehokkaasti: se tuottaa lämpöä jopa 95 %:n hyötysuhteella vähentäen öljynkulutusta ja sitä myötä polttoainelasku pienenee.

Uuden kattilan hyötysuhde voi olla jopa kymmeniä prosentteja parempi vanhaan verrattuna ja lämmityskustannukset alentuvat kattilan uusinnassa saman verran.

Kattilan uusiminen ajankohtaisuudesta kertovat mm. seuraavat hälytysmerkit:

  • lämmin tekninen tila viestii hukkalämmöstä
  • suurentunut öljyn kulutus
  • lämpimän käyttöveden määrä on vähentynyt
  • verkostopaine on laskenut
  • järjestelmään täytyy lisätä jatkuvasti vettä.Tällöin vika voi olla myös putkistossa tai pattereissa
  • liitoksissa voi olla vuotojälkiä
  • varolaitteet vikaantuvat toistuvasti

Mitä tehdä jos öljypolttimen kanssa ilmenee ongelmia?

Ensimmäiseksi kannattaa tilata asiantuntijamme tekemään poltinhuolto säätöineen ja tarkistamaan kattilan tilanne. Hän osaa samalla opastaa, kuinka remontissa on järkevintä edetä, mikäli kattilan uusiminen on ajankohtaista. Kattilaremontin nopeuden vuoksi sen voi tehdä myös lämmityskaudella leudolla ilmalla. Yleensä vaihto vie 1-2 päivää, joten uusimista ei ole tarpeen odottaa keväälle tai kesälle saakka. Ennakoimalla voi välttyä ikäviltä yllätyksiltä kovimpien pakkasten aikaan.

Kuopio putki säätö lvi huolto asennukset korjaukset putkityöt Jussi Niilonen

Jussi Niilonen
Automaatioasiantuntija
Automaatio- ja säätölaitetyöt
Öljypoltinhuollot ja -korjaukset
017 617 1600
040 532 5566