Kauko­lämpö­keskuksen uusiminen tuo tarkkuutta säätöihin

Seppo Mielikäinen asuu itse rakennetussa omakotitalossa Pohjois-Savossa. Ajan mittaan lämmönjakokeskuksen laitteiston uusiminen tuli ajankohtaiseksi, ja niinpä paikallinen Kuopion Putki & Säätö Oy toteutti projektin viime talvena.

Olemme Pitkälahden kaupunginosassa Kuopiossa, ja Seppo kertoilee rauhalliseen sävyyn kodistaan.

– Talo valmistui vuonna 1988, eli kolmisenkymmentä vuotta on tässä asuttu. Minulla on tässä myös pienimuotoista yritystoimintaa, Seppo kuvailee viitaten autotallissa sijaitsevaan polkupyöräkorjaamoon.

Vuosien saatossa tehtävät erilaiset pienet ja suuremmatkin muutostyöt ovat tuttuja kaikille omakotitaloasujille. Seppo kertoo, että kaukolämmitteisen omakotitalon lämmönjakokeskuksen päivittäminen oli tarpeellista, ja uusimista oli suunniteltu jo muutamia vuosia.

– Olihan näillä vanhoilla laitteilla jo viimeinen käyttöpäivä lähellä, Seppo jatkaa valottaen tehdyn remontin taustoja.

”Homma hoitui hyvin”

Naapurustossa toteutetun vastaavanlaisen modernisoinnin myötä Seppo jutteli Kuopion Putki & Säädön asiantuntijoiden kanssa. Samalla hän sai ensimmäisen tarjouksen, johon hän päätti myös tarttua.

– Putki & Säätö toteutti vaihdon kokonaisuudessaan viime talvena. Asentaja tuli aamulla ja purki vanhat laitteet pois, ja sen jälkeen laitettiin putkiliitännät paikalleen, Seppo summaa.

Valmista tuli muutamassa tunnissa, ja seuraavana päivänä tehtiin vielä oikeanlaiset säädöt säätölaitekeskukseen. Kokonaisuudessaan projekti saatiin toteutettua alkutalven paukkuvista pakkasista huolimatta.

– Homma hoitui kyllä hyvin, ei siinä ollut mitään ongelmia, Seppo kiittelee.

Uuden järjestelmän avulla tarkkuutta säätöihin

Arki sujuu rennommin, kun voi luottaa siihen, että lämmitysjärjestelmä toimii niin kuin pitää. Vanhan kaukolämpökeskuksen uusiminen on tuonut säätöihin paitsi varmuutta myös entistä enemmän tarkkuutta.

– Suurin hyöty on se, että meillä on nyt toimivat laitteet. Kyllähän tämä nykyinen tekniikka mahdollistaa paremmat säädöt, Seppo toteaa.

– Uskaltaisin suositella Kuopion Putki & Säätöä, koska he ovat ammattitaitoisia. Heiltä saa myös henkilökohtaista palvelua, Seppo kiittelee vielä lopuksi.

 

Etsitkö luotettavaa kumppania suunnittelusta toteutukseen?

Soita ja jutellaan tarkemmin, kuinka voimme auttaa.

Kuopio putki säätö lvi huolto asennukset korjaukset putkityöt Jari Vartiainen
Jari Vartiainen
Toimitusjohtaja
LVI-huolto, -korjaus ja -urakointi
017 617 1600
040 749 1450