Mitä tehdä kun putket jäätyvät talvella?

mitä tehdä kun putket jäätyvät talvella sulatus kuopion putki säätö oy

KOVA PAKKANEN LISÄÄ PUTKIEN JÄÄTYMISRISKIÄ

Paksu lumipeite toimii monesti hyvänä eristeelle putkille, mutta varsinkin tänä vuonna Pohjois-Savon alueella lumipeite on ollut hyvin vaatimaton. Putkien jäätymisriskiä voidaan pienentää laittamalla eristysmateriaalia putkireittien kohdalle.

“Yksin eristäminen ei yleensä riitä sillä kylmä menee myös eristeen läpi. Huolehdi siis sisätiloissa siitä ettei ns. vuotoilmaa esiinny ja siitä että rakennuksen lämmitys on muutenkin kunnossa. Seisova vesi jäätyy putkessa, jos lämmitystä ei ole. Eriste puolestaan saattaa olla jäähtymisen hidaste”– toteaa Putki & Säätö Oy:n toimitusjohtaja Jari Vartiainen.

Mikäli haluat varmistaa, että putket pysyvät ehjinä ne tulisivat olla sellaisissa tiloissa joissa lämpötilan pysyy plussan puolella tai eristää ne pakkaselta huolella. Kannattaa myös varmistaa, että syksyn jäljiltä ovet ja muut aukot ovat kotonasi tiiviisti suljettu ja että tilojen lämmitysjärjestelmä todellakin toimii. Muista tarkistaa myös automatiikan toiminta. Putkitöissä suosittelemme kääntymään LVIA-alan ammattilaisen puoleen. Huomattavaa on että peruslämpö estää jäätymisen myös vapaa-ajan asunnoissa ja sellaisissa tiloissa, joissa ei päivittäin oleskella. Peruslämpöä ylläpitämään suosittelemme mm. ilmalämpöpumppua.

SULATUS VAIN LVI-ALAN AMMATTILAISILLE

Jos putket kuitenkin pääsevät jäätymään, suosittelemme jättämään sulatuksen ammattilaisen tehtäväksi. Jää laajenee sulaessaan, jolloin kasvava paine voi rikkoa putket. Ammattilainen osaa huolehtia paineiden purkautumisesta oikealla tavalla ja estää lisävahinkojen syntymisen. Me sulatamme putkia höyryllä ja sähkölaitteilla. Varsinkin höyryllä sulattaminen on turvallista.

Varomattomasti toimien voidaan saada isoa tuhoa aikaan. Varsinkaan avotulta ja kaasupuhalluslamppuja eli tohoja ei tulisi missään nimessä käyttää. Näistä voi pahimmillaan palaa koko koko kiinteistö.

Mikäli putkesi ovat jäässä tai epäilet että ne voisivat jäätyä, ota meihin yhteyttä.